Vi tilbyr

 

Vi tilbyr utlån av bøker, DVD, språkkurs, tidsskrift, lydbøker, e-bøker og e-lydbøker. Sjekk ut appen Bookbites for å låne e-bøker og e-lydbøker. Strømming av film og serier på Filmoteket. Vi har god boksamling og kan få fatt på så godt som alle bøker du kan tenke deg gjennom fjernlån. Vi bestiller jevnlig depot av finsk, somali, arabisk mm. Vennligst ta kontakt om du savner noe i samlingen vår.

I avisavdelingen kan du lese dagens aviser. Digitale aviser / Pressreader kan leses i dataavdelingen. Leseplasser finner du i alle tre etasjer. 

I barneavdelingen finner du spillrom. Vi har Playstation4, Nintendo Switch og Nintendo Wii med et utvalg barnevennlige spill. Rommet er åpent for alle å bruke og dele på. Spillkontroller og spill lånes i skranken.

Biblioteket har en stor russisk samling. Vi samarbeider veldig mye med russiske bibliotek, både gjennom prosjektet “Norsk-russisk bibliotek- og informasjonstjeneste i grenseland” og gjennom en egen samarbeidsavtale med Petsjenga biblioteksystem. Utlånet av russiskspråklig litteratur er veldig høyt, både til lokalbefolkninga og på fjernlån rundt omkring i Finnmark.

I tillegg jobber vi aktivt med kulturarrangement av variert slag. Biblioteket er en kulturell møteplass for alle i kommunen. I satsingen på bibliotekarrangement har vi bygget to scener som kan brukes til alt fra konsert og kino til foredrag og formidling. På Bibliotektorsdag har vi ukentlig arrangement på kveldstid for voksne og ungdom (se våre facebook-sider for detaljert program). I 1. etasje har vi muligheter for å ha utstillinger med oppheng og belysning. 

Torsdager har vi også Språkhjelp for alle som lærer seg norsk. Lørdager har vi diverse aktiviteter For de små.