VELKOMMEN TIL E-BIBLIOTEKET

E-bøker

Lån e-bøker! Med appen BookBites har du alltid biblioteket med deg i lomma. Appen kan lastes ned fra App Store eller Google Play. Les mer om BookBites her.

Vi har laget en liten hjelpeguide til oppretting av bruker her.

Filmbib

På filmbib kan du helt gratis se norske kortfilmer og dokumentarer for voksne og barn. Logg inn med nasjonalt lånekort og PIN-kode og se filmene på PC, telefon og nettbrett. Les mer om Filmbib her.

Har du ikke nasjonalt lånekort? Oppdater lånekortet ditt her

Filmbib finnes også som app som kan lastes ned fra App Store eller Google Play.

Bokhylla.no

På Bokhylla.no kan du lese bøker fra hele 1900-tallet til og med år 2000. Bokhylla ble lansert i 2009 og omfattet ca. 50 000 bøker fra 1690-, 1790-, 1890- og 1990-årene.

Gjennom avtale med Kopinor, som representerer forlag, forfattere og andre opphavsmenn, har Nasjonalbiblioteket fått anledning til å legge ut bøker som fortsatt er beskyttet av opphavsrett. Bokhylla.no finner du her.

Billedbokhylla

Mange gode billedbøker blir gamle og utslitt og forsvinner fra både bibliotek og bokhandler. Her finner du norske billedbøker frem til og med år 2000.

Helsebiblioteket

Helsebiblioteket driftes av folkehelseinstituttet og finansieres over statsbudsjettet. Her kan man finne informasjon om helse, sykdom og behandling. Les mer på helsebiblioteket.no

Digitalt Museum

Finnmark fylkesbibliotek har fylkesansvar for fotobevaring i Finnmark, og har i dag en bildesamling med ca. 120 000 bilder. Det eldste materialet er fra 1860-tallet, men hovedvekten av bildematerialet ligger på 1930-1950 -tallet.

Ca. 13.000 av fotografiene er publisert i Digitalt Museum pr. i dag. Fotografiene kan søkes opp via denne linken på Digitalt Museum.

OER Global search

Her kan man søke etter åpne, kvalitetssikrede digitale læringsressurser. Tjenesten henter innhold fra 15 – 20 av de meste brukte nettjenestene som er gratis og tilbyr innhold med fri lisens. Blant annet NDLA, MIT OpenCourseWare, Khan Academy og CK-12.org. Oversikt over kildene som er inkludert i søket finner du her. Se hva digi.no skriver om prosjektet her. OER Global search finner du her.