På grunn av kollidering med annet arrangement på samme tid, flyttes dette arrangementet til onsdag 16. november kl 18.00 Grenselandmuseet.

Bealljecohkka innovation forlag gir ut en ny utgave av “Dobbeltagenten fra Kirkenes” av Roger Meyer.

Maskinfører Roger Meyer fra Kirkenes var uforsiktig og lot seg traktere av russere under anleggsarbeid på kraftstasjonen ved Rajakoski/Grensefoss på grensen mellom Norge og Sovjetunionen i Pasvikdalen i 1967. Som følge av dette risikerte han å miste både jobben og grensepasset, i tillegg til å bli tiltalt og straffet for ulovlig kontakt med russere.
For å slippe å bli rapportert lot han seg innrullere som informant i Sovjetunionens fryktede KGB. Samtidig holdt han fortløpende politiets overvåkingstjeneste i Kirkenes informert om hva han holdt på med. I åtte år var Roger Meyer dobbeltagent og tok en rekke turer over grensen for å møte representanter for Sovjetisk etterretning.
I boka «Dobbeltagenten fra Kirkenes» forteller han om det å vokse opp ved den norsk-sovjetiske grensen og den dramatiske historien om hans liv som dobbeltagent under den kalde krigen i 1960- og 1970-årene.
Roger Meyer vil bli intervjuet om boka av Harald Sunde.
Det vil bli mulig å kjøpe boka på arrangementet.
Sør-Varanger bibliotek
torsdag 17. november
18.00
3. etasje
Arrangementet vil bli streamet.
 
Translate »