Det er krig. Vladimir Putins regime i Moskva overfalt et naboland og skapte det farligste øyeblikket verden har sett siden 1930-tallet. Men hvordan kom vi dit? Og hva bør gjøres?
Gjennom et unikt samarbeid mellom en russisk skribent i eksil og en norsk journalist med Europa som spesialfelt får vi uvurderlig innsikt i bakgrunnen for Ukraina-krigen og den pågående kampen mellom frihet og diktatur.
De to argumenterer for at Russland og Europa er i et skjebnefellesskap. Når våpnene stilner, kan kun en demokratisk utvikling gi en farbar vei videre. Alternativet er å gjenta feilene som bidro til at frontene hardnet.
Selv etter råskapen i Ukraina er sameksistens uunngåelig. Skal det bli grunnlag for fred og demokrati framover, trengs et grundig oppgjør etter forbrytelsene på slagmarken, en europeisk vending i Moskva og en vestlig politikk som knytter Russland tettere til Europa.
Barents Press Norge inviterer til bokbad og samtale om Russland i Kirkenes torsdag 17.november klokken 17:30 på Sør-Varanger bibliotek.
Deltakere:
Sten Inge Jørgensen er utenriksjournalist i Morgenbladet med Europa og Tyskland som spesialfelt. han er også bokanmelder og forfatter og har tidligere bl.a. gitt ut bøkene “Vesten mister grepet” og “Globale utfordringer”.
Leonid Ragozin er russisk journalist i eksil, for tiden bosatt i Riga i Latvia. Han jobbet i 12 år for BBC i Russland og leverer i dag artikler til en rekke engelskspråklige medier.
Samtalen ledes av Amund Trellevik, journalist i Investigate Europe og leder av Barents Press Norge.
Arrangementet foregår på engelsk og norsk.
Sør-Varanger bibliotek
Torsdag 17. november 17.30
Translate »