Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Internatliv – den unike historien om skoleinternatene i Finnmark

09 februar @ 18:00 - 20:00

plakat_ingjerd_tjelle
Internatliv – den unike historien om skoleinternatene i Finnmark
Foredrag ved Ingjerd Tjelle
Torsdag 9. februar kl. 18:00 holder Ingjerd et foredrag om den unike historien til skoleinternatene i Finnmark basert på hennes egen bok Internatliv (2022) på Sør-Varanger bibliotek. Foredraget strømmes åpent for alle.
Lengst nord i Norge finnes det historier om barndom og skolegang som er helt annerledes enn i resten av landet. Historier om skolebarn som ble atskilt fra hjem og foreldre, og som ble nektet å snakke språket sitt. Det handler om tap og skam, men også om et skoletilbud i rask forbedring.
Ingen andre steder i Europa ble det over en så kort periode bygget å mange skole internater som i Finnmark. Noen av årsakene var ønsket om å fornorske de samiske, kvenske og finske barna i Finnmark, å bygge nasjonen Norge, og å markere norsk suverenitet i grenseområdene mot Finland og Russland.
Journalist, forfatter og formidler Ingjerd Tjelle har gjort et grundig og omfattende arbeid med å dokumentere ulike sider ved denne viktige delen av Finnmark historie. Boka gir et bredt bilde av livet på internatskolene og om bakgrunnen for hvorfor internatene ble bygd.
I samarbeid med Troms og Finnmark fylkesbibliotek.

Detaljer

Dato:
09 februar
Tid
18:00 - 20:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/490959306555454

Arrangører

Sør-Varanger bibliotek
Finnmark fylkesbibliotek

Sted

Sør-Varanger bibliotek
Translate »